BIcoop cv, een coöperatieve voor lokale samenwerking

Nu meer dan ooit ervaren we de waarde van verbinding tussen  lokale initiatieven, tussen lokaal ondernemerschap, tussen heel verschillende dingen die samen nieuwe dingen mogelijk maken. Misschien is dit het moment om naar buiten te komen met een nieuw project van connect2shine? Is dit het moment om samen BICoop cv op spoor te zetten?

Bijna 5 jaar geleden hebben de initiatiefnemers van connect2shine de handen in mekaar geslagen. Niet langer babbelen over een andere economische modellen, over kringloop en lokale handel, niet langer babbelen, maar doen.
Heel voorzichtig werd gestart met een deelplein, beetje ver weg verdoken in de hoek van de parking aan de Kimpel. Maar ondertussen is het maandelijks deelplein een gekende trekpleister. Daarenboven, meer dan een uiting van solidariteit tussen zij die veel hebben en zij die weinig hebben, is het deelplein een plaats van ontmoeten geworden. Een andere belangrijke meerwaarde is de ervaring dat heel wat vrijwilligers, sommigen zelf uit diepe armoede, zich door hun engagement als vrijwilliger terug belangrijk voelen voor de samenleving.

Maar nu wil connect2shine een stap verder zetten. “ Dagelijks worden wij geconfronteerd met mensen die vooruit willen, maar steeds tussen de regels van de wetgeving vallen”, vertelt Sonja Hiemeleers initiatiefneemster en voorzitster van C2S, en zij gaat verder: “Bij de vrijwilligers zien we mensen die voelen dat ze eindelijk echt iets kunnen betekenen!”

C2S wil niet  langer een vzw in de rand van de samenleving zijn! Het de bedoeling om de werking te verbreden, zodat we lokaal nog een extra steen kunnen verleggen, samen met jou!
Om dit waar te maken wil connect2shine , samen met jou en vele anderen, een nieuwe organisatie in het leven roepen: BIcoop cv (een voorlopige werknaam):

  • BIcoop cv wil een brede coöperatieve organisatie zijn, met een heel brede participatie van andere organisaties en individuele personen.
  • BIcoop cv kan een ontmoetingscentrum worden in een van de dorpen rond het centrum van Bilzen, waar mensen mekaar echt kunnen ontmoeten en als uitvalsbasis naar andere plekken en projecten
  • BIcoop cv kan een centrum van sociale tewerkstelling zijn met plaats voor echt vakmanschap, bijvoorbeeld een fietsherstelplaats of een andere activiteit als een echte sociale werkplaats, waar de mens centraal staat; een sociaal café als gezellige plek waar men een koffie kan drinken, met een stuk zelf gebakken taart; of samen genieten van een gezellige maaltijd met lokale producten op grootmoeders wijze
  • BIcoop cv wil een culturele vrijplaats zijn waar gewone dingen anders kunnen gedaan worden
  • BIcoop cv wil een verkoopcentrale zijn voor lokale producten, gezonde eigen hoeveproducten
  • BIcoop cv kan ook de draaischijf zijn voor een heuse lokale munt
  • BIcoop cv … jij kan dit project mee invullen!

Heb jij zin om mee je schouders onder een dergelijk project te zetten? Wij zoeken mensen die meewillen denken, mee willen investeren, mee willen de handen uit de mouwen steken en mee willen werken aan deze droom voor Bilzen.

Interesse om hierover te babbelen, contacteer dan Sonja Hiemeleers via het invulformulier hiernaast. We contacteren je dan zo vlug mogelijk.