afhaal staat klaar

Als mensen voelen dat het spelen voorbij is en de wereld daarbuiten echt een bedreiging wordt, kruipen de meeste mensen terug in hun veilig kot, niet voor niets dat men dan roept #blijfinjekot. Op die momenten valt veel stil, en voor de mensen in armoede wordt het nog stiller. Het wordt ook heel stil bij de organisaties die er zijn om mekaar te helpen.

En dan krijg je bij connect2shine dit bericht op een woensdagnamiddag op messenger: “Hey Sonja, ik zit met een lastige vraag en schaam mij ook wat ervoor ik heb geen eten meer en heb nog maar 10 euro voor de hele week weet jij nergens waar ik gratis eten kan krijgen sorry dat ik u hiermee lastig valt he”.

Gelukkig zijn er ook in Bilzen nog handelaars, een bakker, een slager die vooral op momenten dat zij het zelf niet gemakkelijk hebben, de weg vinden naar connect2shine. Een vrijwilliger van de groep mag dan af en toe wat gaan afhalen, wat niet verkocht werd. En dan wordt connect2shine vandaag vooral connect2care: samen zorgen voor mekaar, vooral voor de mensen die elke week hun centen moeten tellen.

Het jammere van deze coronacrisis is dat er van het moment van afhalen geen warm sociaal moment kan gemaakt worden, geen warme tas koffie, geen warme knuf, maar gewoon buiten op een stoel de dingen klaarzetten, terwijl juist die mensen vandaag echt behoefte hebben aan die warme knuf: #socialdistancing. Sonja Hiemeleers zou oh zo graag er nu nog wat extra willen bij steken: “Hoe fijn zou het zijn als we de mensen even konden verrassen met bijvoorbeeld een bloemeke erbij te zetten?” Misschien weet er een handelaar wel een oplossing.

En dan in de chatbox: “Mercikes, je bent een schat sorry dat ik je hiermee lastig val”